رفتارهایی که باعث نابودی زندگی مشترک می‌شوند

آشنایی با رفتارهایی که باعث نابودی زندگی مشترک می‌شوند کمک می‌کند تا بتوانیم از بروز مشکلات جلوگیری کرده و یا مشکلات موجود در را در اسرع وقت شناسایی و رفع کنیم. رابطه مشترک همواره نیاز به مراقبت و تلاش جدی دارد. برای سالم و امن نگه داشتن این رابطه لازم است هر دو طرف مهارت‌های ارتباطی را فرا گرفته و از رفتارهای آسیب‌رسان دوری کنند. هر چند تمام زوج‌ها تا حدودی به این مسئله آگاه هستند و تلاش خود را برای حفظ رابطه انجام می‌دهند، اما به دلیل باثبات نبودن شرایط زندگی و وضعیت روحی افراد، گاهی اوقات تلاش برای حفظ رابطه نیز دشوار می‌شود و امکان دارد زوجین اشتباهاتی را مرتکب شوند که جبران آن‌ها دشوار یا امکان‌ناپذیر باشد. ما در این مقاله چند رفتار شدیدا آسیب‌رسان را معرفی و بررسی می‌کنیم.

دعوا در حضور فرزندان یا شکایت از همسر به فرزند

به طور کلی دخیل کردن فرزندان در مشکلات زناشویی هیچ نتیجه مثبتی ندارد. این رفتار هم برای کودکان و هم برای والدین شدیدا ضرر دارد. اگر بحث و مشاجرات شما در حضور فرزندان رخ دهد، آن‌ها روحیه آسیب‌پذیرتری را پرورش می‌دهند. چرا که نه تنها حس امنیت منزل برای آن‌ها کمتر شده و دیدن عصبانیت والدین آن‌ها را می‌ترساند، بلکه الگوهای آن‌ها از آینده و زندگی مشترک نیز تغییر می‌کند. مخدوش شدن تصویر والدین برای کودکان اثر منفی قابل توجهی بر زندگی مشترک شما نیز دارد. ممکن است شما دیگر برای فرزندان والدی امن و دوست‌داشتنی نباشید یا ضعیف جلوه کنید و قابل اعتماد نباشید. پرورش چنین احساساتی در سطح خانواده، باعث تنزل جایگاه شما در چشم تمام اعضای خانواده می‌شود که این موضوع به خودی خود می‌تواند باعث مشاجرات و درگیری‌های بعدی شود و وضعیت را بدتر کند. در چنین شرایطی شاید برخی از زوجین برای آرام‌تر کردن خود یا به دست آوردن جایگاه قبلی خود به شکایت از همسر به فرزندان روی آورند. این کار تنها تسکینی موقتی است و اثرات منفی آن در دراز مدت قابل جبران نیست. شاید کودکان با شنیدن گلایه‌های شما، حق را به شما بدهند اما خراب کردن تصویر والد دیگر در دید فرزندانتان برای شما مفید نخواهد بود. زیرا احتمال دارد باعث اتکای بیش از حد فرزندان به شما و بیزاری ناخودآگاه از جنسیت والد دیگر شود.

توهین و فحاشی

از جمله رفتارهایی که باعث نابودی زندگی مشترک می‌شوند، می‌توانیم به توهین کردن به همسر و فحاشی نیز اشاره کنیم. با این کار شاید شما خود را تخلیه کنید و حس پیروزی داشته باشید اما به سادگی رابطه خود را به تاریک‌ترین نقاط کشانده‌اید. توهین کردن و فحاشی راه را بر گفتگوی سالم و ثمربخش می‌بندد و آن را به گفتگویی جنجالی، بی‌ثمر و سمی تبدیل می‌کند، ضمن این که باعث نابودی یکی از مهم‌ترین پایه‌های زندگی مشترک می‌شود: احترام! در صورت از بین رفتن احترام بین زوجین به سختی می‌توان رابطه را ترمیم کرد، همچنین فردی که از جانب شما مورد بی‌احترامی قرار گرفته باشد، نمی‌تواند اعتمادی که پیش از این نسبت به شما داشته را داشته باشد.

زنده کردن بحث‌های تلخ گذشت

یکی از مهم‌ترین خصلت‌هایی که زوجین باید در خود پرورش دهند و زندگی مشترک بدون آن عملا امکان‌پذیر نیست، گذشت کردن است. هیچ انسانی آنقدر کامل نیست که در طول زندگی خود هیچ اشتباه یا اهمالی نکرده باشد. با پذیرش این حقیقت می‌توانیم نسبت به خود و دیگران گذشت داشته باشیم. زندگی مشترک نیز باید فضایی امن برای آرامش افراد باشد. اگر در چنین فضایی یکی از زوجین مدام به تلخی‌های گذشته رجوع کند و نتواند از آن‌ها بگذرد، امنیت و آرامش زندگی مشترک را از بین می‌برد و زندگی را با مشکل مواجه خواهد کرد.

تهدید به جدایی و طلاق

شاید بتوانیم بگوییم مهمترین چیزی که باعث نابودی خانه و خانواده می شود از بین رفتن حس امنیت است. تهدید کردن تیری است که احساس امینت را در فضای زندگی مشترک نشانه می‌گیرد و راه را برای حل کردن مشکلات می‌بندد. شما شاید بتوانید همسر خود را با تهدید کردن کنترل کنید اما بدانید این وضعیت، پایان مشکلات شما در زندگی مشترک نخواهد بود. اتفاقا شما باید شدیدا نگران آتش زیر خاکستر باشید. تهدید کردن رفتاری غیرمنصفانه است که نارضایتی همسر شما نسبت به شما را افزایش خواهد داد و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، روزی فرا خواهد رسید که دیگر موضوعی که با آن همسر خود را تهدید می‌کردید، نسبت به شرایطی که در زندگی پدید آورده‌اید، چندان هم ترسناک نخواهد بود. در این صورت پشیمانی و آسیب اصلی متوجه شماست که به جای صحبت و حل کردن مشکلات مسیری را در پیش گرفته‌اید که به جدایی منجر شود، هرچند واقعا خواستار جدایی نبوده‌اید.

بی‌سرانجام رها کردن مشاجره

بحث و مشاجره جزو جدایی‌ناپذیر تمام روابط انسانی، از جمله روابط زوجین است. اما بی‌نتیجه ماندن آن‌ها از جمله رفتارهایی که باعث نابودی زندگی مشترک می‌شوند به حساب می‌آید. شما نباید بارها در مورد یک موضوع مشاجره کنید بی آن که نتیجه‌ای از آن بگیرید. بلکه مشاجره‌ی صحیح و مفید آن است که در پایان بتوانید راهی برای حل موضوع مشاجره و جلوگیری از تکرار این وضعیت پیدا کنید. شاید نتوانید راه حل را دقیقا در پایان مشاجره یا در همان روزی که مشاجره کردید، پیدا کنید. اما پس از آرام و پایدار شدن وضعیت منزل و وضعیت روحی خودتان باید دوباره به حرف‌ها و نیازهایی که بیان شد فکر کنید و نتیجه‌ای بگیرید. در صورتی که راه حل مشکل خود را یافتید به آن پایبند بمانید تا مشاجره‌ی شما سرانجام مفیدی داشته باشد.

سرزنش کردن مداوم

یکی از بدترین حس‌هایی که هر انسانی ممکن است در طول زندگی تجربه کند این است که مورد سرزنش واقع شود. شما حتی اگر در یک مورد مقصر باشید، دوست ندارید این موضوع دائما به شما یادآوری و گوشزد شود، بلکه برای رهایی از حس گناه، نیاز دارید کسی شما را درک کند، ببخشد، یا راه درستی را به شما نشان دهد تا دیگر چنین اشتباهی از شما سر نزند. حس گناه، احساس شرم‌آوری است که هر انسانی طبیعتا تلاش می‌کند از آن فرار کند. سالم‌ترین افراد که قدرت روبرو شدن با اشتباه خود را دارند و برای جبران آن تلاش می‌کنند نیز دوست ندارند مدام اشتباه خود را به یاد آورند. لذا سرزنش کردن به هیچ عنوان رفتاری انسانی یا ثمربخش محسوب نمی‌شود. اگر نگران هستید که همسر شما اشتباهی را دوباره مرتکب نشود، باید با همدلی در مورد این موضوع با او صحبت کنید و باید تلاش کنید ابتدا ضعف و  آسیبی را درک کنید که باعث شده است همسر شما اشتباهی را مرتکب شود. در صورتی که همسر شما حس کند شما او را در چنین شرایط حساسی درک می‌کنید و با او همراه هستید تا مسیر بهتری را برای آینده‌ی خود پیدا کند، حتما چنین خواهد شد و می‌توانید انتظار داشته باشید که دیگر با مشکل مشابهی روبرو نشوید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.